2میان وعده سالم و طبیعی برای ورزشکاران و کودکان

میان وعده سالم و مفید یکی از دغدغه های مهم برای اکثر مردم بخصوص ورزشکاران و والدین دانش آموزان میباشد.
یک میان وعده سالم و طبیعی در عین حال ساده و مقوی که نیازهای تغذیه ای بدن را فراهم کند، میان وعده ای که ،علاوه بر فراهم کردن انرژی برای فعالیت ها ، به رشد و تقویت بدن کمک کند.
اگر ورزشکارید و به دنبال یک وعده غذایی یا میان وعده سالم و طبیعی هستید که بعد یا قبل از تمرین استفاده کنید،میان وعده ای که کامل باشد و علاوه بر فراهم کردن انرژی بدن،حاوی پروتئین،ویتامین هاومواد معدنی باشد.
یا کودکانی دارید که سلامتی آنها اولویتی می باشد برای انتخاب خوراکی هایی که روزانه مصرف میکنند.
با ما همراه باشید در خواندنی های بی اُرگانیک با معرفی 2 ماده غذایی ساده و بسیار مقوی
غلات و حبوباتی مانند:گندم،جو و عدس سرشار از فیبر،پروتئین،کربوهیدرات،ویتامین های گروه Bومواد معدنی می باشند.
غلاتی مانند گندم و جو از 3 بخش : پوسته(سبوس)،آندوسپرم(ذخیره غذایی برای رشد جوانه های دانه) و جوانه تشکیل شده اند.(غلات کامل)
پوسته سرشار از فیبر و ویتامین هاست ولی آندوسپرم حاوی پروتئین و کربوهیدرات می باشد.
همچنین جوانه مواد مغذی فراوانی دارد.
آرد حاصل از آسیاب این نوع گندم آرد کامل می باشد.ولی متاسفانه آرد سفیدی که در اکثر نانوایی ها مشاهده می شود فقط حاصل آسیاب آندوسپرم است. این آرد فاقد لایه خارجی(سبوس) است، در نتیجه اکثر ویتامین ها و مواد مغذی را ندارد، و کمترین فیبر را دارد(مقدار فیبر حدود 80 درصد کمتر از آرد کامل)
مهمترین مواد آلی و معدنی موجود در غلات
غلات سرشار از پروتئین،ویتامین ها،مواد معدنی ،کربوهیدرات و فیبر میباشند.در این میان مقدار فیبر جو از گندم بیشتر است.
عناصر معدنی:
منگنز: بیشترین درصد عناصر موجود در غلات را تشکیل میدهد.
مس: یکی از کاتالیزورهای مهم برای آنزیم ها
روی(zinc): برای رشد و تکسیر بافت های بدن ضروری است
فسفر: عنصر مهمی در تقویت استخوان
آهن: عنصر اصلی برای تولید گویچه ها قرمز
منیزیم:نقش مهمی در عملکرد سیستم عصبی،عضلات و تنظیم فشار خون
پتاسیم:حفظ تعادل الکترولیت و مایعات بدن
ویتامین ها
تیامین(B1): نقش مهمی در متابولیسم کربوهیدرات ها و تولید انرژی
ویتامین B6:قش مهمی در عملکرد سیستم عصبی،قلبی و ایمنی دارد.
ویتامینB5:در فرایندهای متابولسیمی بدن و آزاد سازی انرژی اهمیت زیادی دارد.
فولات:حفظ سلامت سلول ها و DNA
ریبوفلاوین(ویتامینB2): یک آنتی اُکسیدان قوی ،محافظ DNAو سلول، مانع پیری زودترس
ویتامینE:اثر محافظتی در برابر رادیکال های آزاد

چنگمال و سویق خرما(پِست خرما) دو میان وعده سالم
چنگمال و سویق خرما دو میان وعده ساده و سالم که میتوانند جایگزین وعده اصلی نیز باشند.
سویق خرما(پِست خرما)
مواد لازم:
سویق کامل(غلات،عدس،جوانه ها و گیاهان دارویی کوهی)،خرما،روغن یا کره حیوانی (ترجیحا روغن حیوانی)
طرز تهیه:(آسان و سریع)
ابتدا مقداری روغن حیوانی را با شعله کم حرارت دهید سپس خرما را هسته گرفته و به روغنِ رویِ شعله اضافه کنید، خرما را با روغن آغشته کنید تا کاملا نرم شود.
بعد از اینکه خرما کامل نرم شد تقریبا به ازای 15 عدد خرما ،4 قاشق عذاخوری سویق کامل ،اضافه کنید و باخرما مخلوط کنید.چندثانیه روی شعله کم،خرما و سویق را با هم ترکیب کنید.
سپس شعله را خاموش کنید و مخلوط کردن را ادامه دهید تا جایی که خرما کامل له شود و با سویق یکدست شود.(برای مخلوط و له کردن میتوانید از پشت قاشق یا گوشت کوب استفاده کنید)
نوش جان…
چنگمال
مواد لازم:
خرما، مغز گردو، روغن یا کره حیوانی،نان نرم و ترد(نان محلی یا نهایتا بربری)
طرز تهیه:
روغن را کمی حرارت دهید سپس خرما را هسته بگیرید و درون روغن ریخته تا کاملا نرم شود.
مغز کوبیده یا آسیاب شده گردو را به روغن و خرما اضافه کنید سپس نان را تیکه های ریز کنید و به مخلوط اضافه کنید.
کمی بعد ،قبل از اینکه خرما بسوزد ، محتویات را از روی شعله بردارید و مخلوط را به آرامی له کنید.
به شکل دلخواه درآورید.
می توانید چنگمال را به تنهایی،همراه شیر گرم یا با چای نوش جان کنید.
بی اُرگانیک فروشگاه آنلاین محصولات طبیعی و محلی جنوب